­ DADALI KÖYÜ OKULU | Kültür Portalı

DADALI KÖYÜ OKULU - Düzce

Adı DADALI KÖYÜ OKULU
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Dadalı Köyü
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Dadalı Köyü
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 135 ada 46 parselde bulunan okul 1915 yılında yerel taştan inşa edilmiştir. Kare planlı 2. grup anıt eserin kemerli pencere söveleri tuğla örgülüdür. Güney yönde görülen ana girişte kemerli bir kapı ve arka cephede kemerli 6 pencere, diğer cephelerde de dörder kemerli pencere bulunmaktadır. Pencerelerin bir kısmında bulunan demir pencere doğramaları özgündür. Yüz ölçümü 2071,17 m2 dir.
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 135 ada 46 parselde bulunan okul 1915 yılında yerel taştan inşa edilmiştir. Kare planlı 2. grup anıt eserin kemerli pencere söveleri tuğla örgülüdür. Güney yönde görülen ana girişte kemerli bir kapı ve arka cephede kemerli 6 pencere, diğer cephelerde de dörder kemerli pencere bulunmaktadır. Pencerelerin bir kısmında bulunan demir pencere doğramaları özgündür. Yüz ölçümü 2071,17 m2 dir.
Orjinal Kullanım Okul
Önerilen Kullanım Okul
Tescil Kararı Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 27.05.2008 tarih ve 420 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 87

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1871    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba