­ ÇİVİTÇİOĞLU MEDRESESİ | Kültür Portalı

ÇİVİTÇİOĞLU MEDRESESİ - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Mimar Sinan Mah. Çivitçioğlu Sok. Merkez
Adres Mimar Sinan Mah. Çivitçioğlu Sok. Merkez / ÇANKIRI
Yaptıran Hacı Mehmet Medresesi Vakfı
Yapım Tarihi 1297 H. (1923 M.)
Vakfiye -
Genel Tanım Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivinde Hacı Mehmet Medresesi Vakfı adına kayıtlıdır. Vakfiye tarihi 1297 H. (1923 M.) dir. Cumhuriyetin ilanında önce yapılmış olmalıdır. Kesme taş duvarlı avlu içinde yer alan yapı, doğu-batı yönünde sıralanmış iki katlı tek sıra hücrelerden ibarettir. Hücrelerin önünde her iki katta da ahşap revak sırası bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1984 yılında onarılmıştır
Ayrıntılı Tanımı Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivinde Hacı Mehmet Medresesi Vakfı adına kayıtlıdır. Vakfiye tarihi 1297 H. (1923 M.) dir. Cumhuriyetin ilanında önce yapılmış olmalıdır. Kesme taş duvarlı avlu içinde yer alan yapı, doğu-batı yönünde sıralanmış iki katlı tek sıra hücrelerden ibarettir. Hücrelerin önünde her iki katta da ahşap revak sırası bulunmaktadır. Odalardaki ocak nişleri geç dönem özellikleri taşır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1984 yılında onarılmıştır. Avlu duvarında yer alan çeşme altı adet sağır kemerden ibarettir. Günümüzde Çankırı Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Evi olarak kullanılmaktadır.
Tescil Kararı 20.11.1990- 1479

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1927    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma