­ CÜREK KAMPÜSÜ | Kültür Portalı

CÜREK KAMPÜSÜ - Sivas

Adı CÜREK KAMPÜSÜ
Mah. Köy - Mevkii Cürek Mahallesi
Adres DİVRİĞİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ERDEMİR A.Ş
Vakfiye
Genel Tanım Cürek Yerleşmesi, Divriği’nin kuzeybatısında, Divriği-Zara yolunun 10. km’sinde Çaltı Irmağı’nın kuzey kenarında yer alan Cürek (Kilisecik) Dağı’nın yamacına konumlandırılmıştır. Yerleşke, Cürek Mahallesi (Köyü)’nin karşısında yer almaktadır. Divriği Demir Madenleri İşletmesi’nde çalışanların ikamet, temel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için 1938 yılında kurulan yerleşkenin bugün terk edildiği görülmüştür.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Cürek Yerleşkesi, Divriği’nin kuzeybatısında, Divriği-Zara yolunun 10. km’sinde Çaltı Irmağı’nın kuzey kenarında yer alan Cürek (Kilisecik) Dağı’nın yamacına konumlandırılmıştır. Divriği Demir Madenleri İşletmesi’nde çalışanların ikamet, temel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için 1938 yılında kurulan yerleşkenin bugün terk edildiği görülmüştür. Binalar teraslanan yamaç üzerine yerleştirilmiş olup, genel olarak birbirine paralel olarak konumlandırılmıştır. İdari binalar ve sosyal tesisler yerleşkenin merkezinde, lojmanlar ise bunların etrafında yamaca doğru sıralanmıştır. Binalar betonarme karkas olarak tek katlı ve iki katlı olarak yapılmıştır. Marsilya tipi kiremitle kaplanmış kırma çatılı ve kübik formludur. Bina cephelerinde herhangi bir süsleme imgesi yoktur. Pencereler dikdörtgen formludur. Boş alanlarda ağaçlandırma ve bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Yağmur suyu için düzenli bir drenaj sistemi yapıldığı görülmüştür. Yerleşke, planlı yerleşimi, alt yapısı, merkezi ısıtma sistemi, elektrik üretim merkezi, spor sahaları, kültür merkezi, eğitim binaları, hastane ve camisi ile günümüze ulaşılmak
Önerilen Kullanım Okul

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1693    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Haziran 2014 Perşembe