­ ÇORAKYERLER FOSİL LOKALİTESİ | Kültür Portalı

ÇORAKYERLER FOSİL LOKALİTESİ - Çankırı

Harita No G31-d3
Mah. Köy - Mevkii Fatih Mahallesi, Elekçiardı Mevkii, Merkez
Adres Fatih Mahallesi, Elekçiardı Mevkii, Merkez / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye -
Genel Tanım Üst Miyosen çökellerini oluşturan Çorakyerler Omurgalı Fosil Yatağı, Çankırı İli Yapraklı yolu üzerinde, şehir merkezinden yaklaşık 4-5 km. uzaklığında Fatih Mahallesi’nde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Üst Miyosen çökellerini oluşturan Çorakyerler Omurgalı Fosil Yatağı, Çankırı İli Yapraklı yolu üzerinde, şehir merkezinden yaklaşık 4-5 km. uzaklığında Fatih Mahallesi’nde yer almaktadır. Lokalite ilk kez 1970 yılında MTA Genel Müdürlüğü ile Alman Linyit Araştırmaları ekibinin birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalar sırasında keşfedilmiştir. Türkiye omurgalı fosil yatakları projesi çalışmaları sırasında yeniden gün ışığına çıkarılan lokalitenin ayrıntılı araştırılması sonucunda, zengin bir fosil potansiyele sahip olduğu ve önemli buluntular verebileceğine anlaşılmıştır. Çorakyerler’den günümüze kadar elde edilen fosil buluntular lokalitenin zengin bir faunal çeşitliliğe sahip olduğunu kanıtlamıştır.