­ ÇINAR AĞACI | Kültür Portalı

ÇINAR AĞACI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Mimar Sinan Mah. Manifaturacılar Cad. Aktarlar Sok. Merkez
Adres Mimar Sinan Mah. Manifaturacılar Cad. Aktarlar Sok. Merkez / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Çankırı Belediyesi
Yapım Tarihi 160-180 yıllık
Vakfiye -
Genel Tanım Çarşı Hamamının 1 metre güneyindeki tretuvar üzerinde yer almaktadır. Tek gövde olan ağaç dört metreden sonra üçe ayrılmıştır. 17 metre uzunluğundadır. Gövde çapı toprak yüzeyinde 151 cm, 1.30 cm yüksekliğinde104 cm’dir. Ağaç yan dalların uzantısıyla birlikte 80 m2’lik bir alanı kaplamaktadır. Ağaç türü Platanus Orientalis (Çınar Ağacı) olarak olarak bilinmektedir. Ağacın yaşının 160-180 yıl civarında olduğu tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çarşı Hamamının 1 metre güneyindeki tretuvar üzerinde yer almaktadır. Tek gövde olan ağaç dört metreden sonra üçe ayrılmıştır. 17 metre uzunluğundadır. Gövde çapı toprak yüzeyinde 151 cm, 1.30 cm yüksekliğinde104 cm’dir. Ağaç yan dalların uzantısıyla birlikte 80 m2’lik bir alanı kaplamaktadır. Ağaç türü Platanus Orientalis (Çınar Ağacı) olarak olarak bilinmektedir. Ağacın yaşının 160-180 yıl civarında olduğu tahmin edilmektedir.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Tescil Kararı 11.02.2011 - 5784

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1869    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma