­ ÇEŞME | Kültür Portalı

ÇEŞME - Bilecik

Adı ÇEŞME
Mah. Köy - Mevkii AŞAĞIKÖY/KÖYİÇİ
Adres MERKEZ /BİLECİK
Yapan GEÇ OSMANLI
Vakfiye
Genel Tanım Bilecik İli, Merkez İlçesi, Aşağıköy Köyü,, Köyiçi Mevkii, mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olup 703,734,735 no'lu parsellerin buluştuğu orta noktada yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Köyde var olan ve sonraki dönemlerde tahrip edilerek yok edilen kiliseye ait mimari parçalar kullanılarak yapılmıştır. Dikdörtgen yapılı, su hazneli ve ön yüzü sütunlar kullanılarak oluşturulmuş yuvarlak kemerli niş şeklindedir. Kare bir kurnaya sahiptir. Su tasının konulması için alınlık ortasında üçgen bir niş yer almaktadır. Diğer yüze de sonraki dönemlerde dikdörtgen kurnalı basitçe bir çeşme ekleniştir. Kırmızıya boyalıdır. Genel anlamda iyi durumdadır.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme