­ ÇAMLIK ÇAM AĞACI | Kültür Portalı

Çamlık Çam Ağacı - Denizli

Adı Çamlık Çam Ağacı
Harita No 27-28-B
Mah. Köy - Mevkii Çamlık Mahallesi
Adres Çamlık Mahallesi İmamlık Mevkii Acıpayam İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Acıpayam İlçesi, sınırları içinde bulunan Ulu Çam Ağacı; Çamlık Mahallesi (Evkara Köyü) Karahöyük Pazarı Yolu güzergâhında, mezarlığın 500 m. güneybatısında bulunan İmamlık Mevkiinde ve tapunun 27-28 pafta, 62 no’lu parselinde yer alır. Ulu Çam, uzun düz bir gövdeye sahiptir, gövdenin üzerinde iki ana dala ayrılmıştır.
Yapılan Onarımlar >
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Acıpayam İlçesi, sınırları içinde bulunan Ulu Çam Ağacı; Çamlık Mahallesi (Evkara Köyü) Karahöyük Pazarı Yolu güzergâhında, mezarlığın 500 m. güneybatısında bulunan İmamlık Mevkiinde ve tapunun 27-28 pafta, 62 no’lu parselinde yer alır. Ulu Çam, uzun düz bir gövdeye sahiptir, gövdenin üzerinde iki ana dala ayrılmıştır. Ağacın dalları yukarıdan aşağıya sallanarak bir şemsiye görünümünü oluşturmuştur. Çam ağacının gövdesinin çevre genişliği 4.20 m. olup, yaklaşık dört yüz yıllıktır.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Önerilen Kullanım Ağaç
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 12.01.2002 gün ve 10351 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1781    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Ağustos 2014 Perşembe