­ BULDAN ESKİ HÜKÜMET KONAĞI | Kültür Portalı

Buldan Eski Hükümet Konağı - Denizli

Harita No 26-30 Yd
Adres Buldan İlçesi DENİZLİ
Pafta 26-30 Yd
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hazine
Vakfiye
Genel Tanım Denizli ili, Buldan İlçesinde yer alan Eski Hükümet Konağı; tek katlı, kırma çatılı olup Cumhuriyet Dönemi mimari özelliklerini yansıtmanın yanında anı yapı niteliğindedir.
Yapılan Onarımlar Restorasyonu yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Denizli ili, Buldan İlçesinde yer alan Eski Hükümet Konağı; tek katlı, kırma çatılı olup Cumhuriyet Dönemi mimari özelliklerini yansıtmanın yanında anı yapı niteliğindedir. Bulunduğu arazinin eğimi nedeniyle zemin + 1 katlı olan bina ön ve arka cephede farklı algılanmaktadır. Pencere ve kapı açıklıkları yuvarlak kemerlidir. Ayrıca kapı ve pencere kenarları ile katlar arası kalın silme bantlar ile çevrelenip belirginleştirilmiştir. Kırma çatılı binanın saçak altında iki kademeli silme bulunmaktadır. Yapının köşeleri çıkmalı dikdörtgen taşlarla hareketlendirilmiştir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 21.11.2001 gün ve 10242 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1528    Eklenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Haziran 2014 Perşembe