­ BÜĞDÜZ KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

BÜĞDÜZ KÖYÜ CAMİ - Çankırı

Harita No G30-d4
Mah. Köy - Mevkii Büğdüz Köyü
Adres Büğdüz Köyü, Orta/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Orta İlçe Müftülüğü
Vakfiye -
Genel Tanım Dikdörtgen planlı olan cami, kesme ve moloz taştan yapılmış, kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır. Düz ahşap tavanı çıtakari tekniğinde baklava ve üçgen motiflerle bezenmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Dikdörtgen planlı olan cami, kesme ve moloz taştan yapılmış, kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır. Düz ahşap tavanı çıtakari tekniğinde baklava ve üçgen motiflerle bezenmiştir. Tavan göbeğinde 12 kollu yıldız motifi vardır. Alçı işi olan mihrabı mukarnaslı ve bitkisel bezemelidir. Ahşap kadınlar mahfili altta ve üstte dörder adet ahşap dikme üzerinde taşınmakta ve buraya ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. Son cemaat yeri üç adet dikdörtgen pencere ile aydınlanmakta ve buraya çift kanatlı ahşap kapıdan girilmektedir. Son cemaat yerinin üst katının ön cephesi açıktır. Dikdörtgen ahşap pencereler demir parmaklıklıdır.
Tescil Kararı 28.08.2001 - 7522

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2533    Eklenme Tarihi : 28 Kasım 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2014 Cuma