­ BUĞDAYCIK TEPE YERLEŞİMİ | Kültür Portalı

BUĞDAYCIK TEPE YERLEŞİMİ - Sivas

Adı BUĞDAYCIK TEPE YERLEŞİMİ
Harita No Sivas İ.36 a-3
Mah. Köy - Mevkii Şeyhhalil Beldesi
Adres Şeyhhalil Beldesi-YILDIZELİ
Vakfiye
Genel Tanım Şeyhhalil Beldesi, yaklaşık 2 km. güneyinde beldeyi Sivas-Ankara yoluna bağlayan mevcut asfalt belde yolunun batısında yer alan Buğdaycık Tepesi’nin Tümülüs veya Höyük olabileceği görülmüş ve burada inceleme yapılmıştır. Yapılan incelemede tepenin gerçekten çorak-verimsiz ve yer yer ana kayadan oluşmasına rağmen özellikle güney eteklerinde seramik parçaları toplanmıştır. Yüzeyde tahribat olmaması nedeniyle az sayıda seramik parçası (genelde amorf vaziyette) elde edilmiştir. Bu seramiklere göre yerleşim Kalkolitik Devir ve Orta Çağ’da iskan gördüğü tespit edilmiştir.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Şeyhhalil Beldesi, yaklaşık 2 km. güneyinde beldeyi Sivas-Ankara yoluna bağlayan mevcut asfalt belde yolunun batısında yer alan Buğdaycık Tepesi’nin Tümülüs veya Höyük olabileceği görülmüş ve burada inceleme yapılmıştır. Yapılan incelemede tepenin gerçekten çorak-verimsiz ve yer yer ana kayadan oluşmasına rağmen özellikle güney eteklerinde seramik parçaları toplanmıştır. Yüzeyde tahribat olmaması nedeniyle az sayıda seramik parçası (genelde amorf vaziyette) elde edilmiştir. Bu seramiklere göre yerleşim Kalkolitik Devir ve Orta Çağ’da iskan gördüğü tespit edilmiştir.