­ BUGAY KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

BUGAY KÖYÜ CAMİ - Çankırı

Adı BUGAY KÖYÜ CAMİ
Mah. Köy - Mevkii Bugay Köyü, Yapraklı/ÇANKIRI
Adres Bugay Köyü, Yapraklı/ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Yapraklı İlçe Müftülüğü
Vakfiye -
Genel Tanım Kare planlı olan caminin üzeri sekizgen kasnaklı, kırma çatılı ve Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Tavanı kubbe şeklinde olan caminin içinde sonradan boya yapıldığından bezemelerin üzeri kapatılmış, sadece kubbenin ortasındaki çok renkli bitkisel bezeme kalmıştır. Mihrabı bitkisel bezemeli alçı işidir. Ahşaptan yapılmış olan minaresi metal sacla kaplanmış ve boyanmıştır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare planlı olan caminin üzeri sekizgen kasnaklı, kırma çatılı ve Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Tavanı kubbe şeklinde olan caminin içinde sonradan boya yapıldığından bezemelerin üzeri kapatılmış, sadece kubbenin ortasındaki çok renkli bitkisel bezeme kalmıştır. Mihrabı bitkisel bezemeli alçı işidir. Ahşaptan yapılmış olan minaresi metal sacla kaplanmış ve boyanmıştır
Tescil Kararı 05.02.1996 - 4467

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1924    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe