­ BÖĞRÜDELİK HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Böğrüdelik Höyüğü - Sivas

Adı Böğrüdelik Höyüğü
Mah. Köy - Mevkii Böğrüdelik Köyü
Adres Gürün Konakpınar Bucağı Böğrüdelik Köyü-GÜRÜN
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür Ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Böğrüdelik Köyü sınırları içerisinde, köyün 3km. güneyinde Sivas-Gürün asfaltının 200m. batısında yer alan bir tepedir. Etrafı tarımsal arazilerle çevrilidir. Arazi yapısı itibariyle ova içinde yüksekliğinden höyük olma ihtimali yüksek olmasına karşılık üzerinde ve civarında sürülü tarlalarda yapılan yüzey araştırmasında bir-iki küçük parça halinde seramik görülmüştür. Seramik bulunamaması tepe üzerinde hiçbir tahribatın olmamasına bağlanabilir.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Böğrüdelik Köyü sınırları içerisinde, köyün 3km güneyinde Sivas-Gürün asfaltının 200m batısında yer alan bir tepedir. Etrafı tarımsal arazilerle çevrilidir. Arazi yapısı itibariyle ova içinde yükseldiğinden höyük olma ihtimali yüksek olmasına karşılık üzerinde ve civarında sürülü tarlalarda yapılan yüzey araştırmasında bir-iki küçük parça halinde seramik görülmüştür. Seramik bulunamaması tepe üzerinde hiçbir tahribatın olmamasına bağlanabilir.