­ İBİKTEPE HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

İBİKTEPE HÖYÜĞÜ - Çankırı

Adres Alıca Köyü, Merkez / ÇANKIRI
Pafta H31-b-13-d
Yapan Demir Çağı, Roma
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Alıca Köyünün yaklaşık 1,5 Km. doğusunda, Alıca Köyünden Yukarı Alagöz köyüne giden yolun sağında yoldan yaklaşık 50 metre içeride, ekili arazi içinde kalan küçük bir höyüktür. Yüksekliği yaklaşık 4–5 metre, çevresi 300 metredir. Üzerinden toplanan çeşitli kaplara ait seramik parçalarından höyüğünden Demir Çağı ve Roma Dönemlerinde iskan gördüğü tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Alıca Köyünün yaklaşık 1,5 Km. doğusunda, Alıca Köyünden Yukarı Alagöz köyüne giden yolun sağında yoldan yaklaşık 50 metre içeride, ekili arazi içinde kalan küçük bir höyüktür. Yüksekliği yaklaşık 4–5 metre, çevresi 300 metredir. Üzerinden toplanan çeşitli kaplara ait seramik parçalarından höyüğünden Demir Çağı ve Roma Dönemlerinde iskan gördüğü tahmin edilmektedir.
Orjinal Kullanım Höyük
Tescil Kararı 28.01.2000 - 6568

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1210    Eklenme Tarihi : 11 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe