­ BEŞKÖPRÜ HAKİKAT VAKFI KOOPARATİF ALANI | Kültür Portalı

Beşköprü Hakikat Vakfı Kooparatif Alanı - Sakarya

Adı Beşköprü Hakikat Vakfı Kooparatif Alanı
Mah. Köy - Mevkii Beşköprü Mahallesi
Adres Beşköprü Mahallesi, Hakikat Vakfı Kooperatif Evleri Mevkii
Pafta 25JII
Vakfiye
Genel Tanım Nekropol Merkez Beşköprü Mahallesinde Hakikat Vakfı Binası ile Umut Evler Kooperatifi arasında kalan, Hakikat Vakfı Kooperatif Evlerinin bulunduğu saha içerisinde yer almaktadır. Yapılmış olan konutların temel hafriyat kesitlerinde yer yer mezar kiremidi ve insan kemikleri ile kaba yonu taşlarla oluşturulmuş Geç Roma Dönemine ait sandık mezar parçalarına rastlanmıştır. Çok sayıda kiremit mezarın yanısıra sandık mezarların bulunduğu anlaşılmış olmakla beraber, inşaat ve yol çalışmaları sonucunda mezarlık alanının önemli bir bölümü tahrip edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Nekropol Merkez Beşköprü Mahallesinde Hakikat Vakfı Binası ile Umut Evler Kooperatifi arasında kalan, Hakikat Vakfı Kooperatif Evlerinin bulunduğu saha içerisinde yer almaktadır. Yapılmış olan konutların temel hafriyat kesitlerinde yer yer mezar kiremidi ve insan kemikleri ile kaba yonu taşlarla oluşturulmuş Geç Roma Dönemine ait sandık mezar parçalarına rastlanmıştır. Çok sayıda kiremit mezarın yanısıra sandık mezarların bulunduğu anlaşılmış olmakla beraber, inşaat ve yol çalışmaları sonucunda mezarlık alanının önemli bir bölümü tahrip edilmiştir.
Tescil Kararı 17.09.1998 Bursa K.T.V.K.K. 6666sayılı kararı