­ BALIKÇILAR OTELİ VE KAHVESİ | Kültür Portalı

Balıkçılar Oteli ve Kahvesi - Sinop

Mah. Köy - Mevkii Meydankapı Mahallesi
Adres Tersane Caddesi No:4-Merkez/SİNOP
Genel Tanım İki katlı olarak inşa edilen yapının alt katı bugün kahve olarak kullanılmaktadır.
Rutubet C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İki katlı olarak inşa edilen yapının alt katı bugün kahve olarak kullanılmaktadır. Birinci kat ahşap karkas arası tuğla örgülüdür. Aynı katın güney ve batı cepheleri tümüyle büyük giyotin çerçeveli pencerelerden oluşur. İkinci kata çıkış yapının kuzey cephesinde birinci katta ve nişte yer alan tek kanatlı ahşap kapı ile sağlanmıştır. Otel olarak kullanılan ikinci kat dikdörtgen plana sahip olan cam mekanın güneybatı kuzey yönlerinde ahşap sütunicelerle saçak altında basık kemerlerle sonuçlanır. Pencereler üçgen alınlıklı ve giyotin çerçevelidir. Üstü alaturka kiremit örtülü çadır çatılıdır.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3771
Revizyon Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949
Görüntülenme Sayısı : 726    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 30 Ağustos 2014 Cumartesi