­ BABADAĞ AKÇAKOCA ANITI | Kültür Portalı

Babadağ Akçakoca Anıtı - Kocaeli

Mah. Köy - Mevkii Babadağ
Adres Babadağ-Kandıra
Yaptıran Erytuğrul Ünlüer
Yapım Tarihi 22.Haziran 1974
Vakfiye
Genel Tanım Yapı çevrenin en yüksek tepelerinden biri olan Babadağın üzerindedir. Betonarme olarak yapılmıştır. Ana aksı kuzey -güney doğrultusundadır. Kuzeyde basamakla çıkılan uzun bir platform merdivenin hemen çıkışında batısında geniş ve büyük bir dikme bulunmaktadır. Uzun platformun güney ucunda yuvarlak ve parçalardan oluşmuş. 13. yy. Osmanlı harçlığını temsil eden ana yapısı yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı 1234 -1328 Yılları arasında yaşamış Kocaeli Yarımadası'nın fatihi olarak bilinen Akçakoca için 2 Haziran 1974 yılında İzmit ili, Kandıra ilçesinin 7 km. kadar kuzeyinde Babadağ'ın en yüksek tepesinde Akçakoca için anıt dikilmiştir.
Tescil Kararı Bursa K.T.V.K.K.Nun 22.01.1989tarih ve 363 sayılı kararı ile tescillenmiştir.