­ AYDOĞDU BEY TÜRBESİ | Kültür Portalı

Aydoğdu Bey Türbesi - Bursa

Adı Aydoğdu Bey Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Koyunhisar Köyü
Adres Koyunhisar Köyü girişindeki mezarlık Yenişehir/Bursa
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İnegöl Yenişehir karayolu üzerinde, Koyunhisar köyü girişindeki mezarlıkta Aydoğdu Bey türbesi yer alır. Köy halkından alınan bilgiye göre, yapı 1970 yılında Mimar Bayram Bilir tarafından, aslına uygun olarak inşa edilmiştir. Kareye yakın dikdörtgen planlı modern türbenin üzeri sekizgen piramidal külahla örtülüdür. Aydoğdu Bey, Osman Gazi'nin kardeşi Gündüz Alp'in oğludur. Osmanlı ve Bizans orduları 27 Temmuz 1302’deki Koyunhisar savaşında şehit düşmüş ve oraya gömülmüştür. Aşıkpaşazade ve Sadettin Efendi, Aydoğdu Bey’in Koyunhisar’ına giden yolun üzerinde yattığını, şerefle çevrili mezarın ziyaretgah olduğunu belirtirler. Aydoğdu Bey’in mezarının sıtmalı insanları ve hasta atları iyileştirdiği inancı yayılmıştır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4134    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2013 Çarşamba