­ AVDAN BABA CAMİ TÜRBE VE HAZİRESİ | Kültür Portalı

Avdan Baba Cami Türbe ve Haziresi - Denizli

Adı Avdan Baba Cami Türbe ve Haziresi
Mah. Köy - Mevkii Avdan Mahallesi
Adres Avdan (Köyü) Mahallesi Tavas Tavas İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Tavas İlçesi, Avdan Köyü’nde bulunan Avdan Eski Camii, ahşap direkli, kare planlı, ahşap tavanlı, çatısı alaturka kiremitli örtülü bir camidir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Avdan Köyü’nde bulunan Avdan Eski Camii, ahşap direkli, kare planlı, ahşap tavanlı, çatısı alaturka kiremitli örtülü bir camidir. Cami girişinin hemen yanındaki hazirede, cami girişinin sağında merdivenle inilen türbenin ahşap çift kanatlı kapısı bulunmakta olup, içinde bir adet sanduka vardır. Türbenin üzeri kubbe ile örtülüdür. Kubbenin ortasında bir adet sarık motifi bulunmaktadır. Cami ve türbesinin dış duvarlarında bol miktarda devşirme malzeme kullanılmıştır. Ayrıca bahçedeki hazirede eski mezar taşları yer almaktadır. Cami ve türbe, yeni yapılan cami aynı bahçe içinde bulunmakta olup, eski cami şu anda kullanılmamaktadır. Türbe halen ziyarete açıktır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 15.05.2002 gün ve 10659 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2430    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2014 Perşembe