­ ASKERBOĞAN TEPE HÖYÜK | Kültür Portalı

ASKERBOĞAN TEPE HÖYÜK - Çankırı

Adres Satıyüzü Köyü, Akyatak Mevkii, Merkez / ÇANKIRI
Pafta G32-d-17-c
Yapım Tarihi Eski Hitit Dönemi
Kültür Dönemi Hitit
Vakfiye -
Genel Tanım Askerboğan Tepe Höyük, İl merkezinin kuş uçumu 40 km doğusunda, Satıyüzü köyünün yaklaşık 2.4 km güneyinde Sulu Mevkiinde yer almaktadır. Asar Çayının batısında pur bir kaya üzerine oturmuş eski bir yerleşim alanıdır. 180 x 170 metre ölçülerindeki höyüğün kuzeyi ve doğusu bir sulama kanalı ile sınırlanırken, güneyi ile höyüğün üzeri tarım arazisi olarak kullanılmaktadır. Kayalığın derine indiği noktalarda mimariye ait olabilecek temel taşları görülmektedir. Höyük üzerinde Eski Hitit Dönemi seramikleri yoğun olarak bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Askerboğan Tepe Höyük, İl merkezinin kuş uçumu 40 km doğusunda, Satıyüzü köyünün yaklaşık 2.4 km güneyinde Sulu Mevkiinde yer almaktadır. Asar Çayının batısında pur bir kaya üzerine oturmuş eski bir yerleşim alanıdır. 180 x 170 metre ölçülerindeki höyüğün kuzeyi ve doğusu bir sulama kanalı ile sınırlanırken, güneyi ile höyüğün üzeri tarım arazisi olarak kullanılmaktadır. Kayalığın derine indiği noktalarda mimariye ait olabilecek temel taşları görülmektedir. Höyük üzerinde Eski Hitit Dönemi seramikleri yoğun olarak bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Höyük
Bugünkü Kullanımı Höyük
Tescil Kararı 18.06.2010 - 5160

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1394    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe