­ AŞAĞI CAMİİ | Kültür Portalı

Aşağı Camii - Artvin

Yapım Tarihi 19.yy
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Cami kare planlıdır. Ahşap ve tuğla ile inşa edilmiştir. Kırma çatılı ve kiremit örgülüdür.
Yapılan Onarımlar Günümüze kadar kısmi onarımlar geçirmişitir.
Ayrıntılı Tanımı Cami kare planlıdır. Ahşap ve tuğla ile inşa edilmiştir. Kırma çatılı ve kiremit örgülüdür. Batı tarafı kapalı olmak üzere kuzey yönünde dört batı yönünde üç olmak üzere toplam yedi direk üzerinde yükselen ve son cemaat yeri görevi gören ahşap üst kat balkonu bulunmaktadır. Üst katta yer alan yedi tane direkle çatı tutturulmuştur. Kuzey tarafta yer alan ve yenilenmiş olan cümle kapısı ile camiye giriş sağlanmaktadır. Mahfilin kuzeyinde orta bölümde köşk kısmı vardır. Düz ahşap tavanı on tane direkle desteklenmektedir. Mahfile giriş kuzeybatı köşe deki merdivenlerle sağlanmaktadır. Mihrap ve minber yenilenmiştir. Camlar vitraylıdır. İç kısım duvarlarının çoğu lambri ile yenilenmiştir. Caminin toplam on üç penceresi vardır. Kuzeydoğu köşesinde sonradan yenilenen minaresi bulunmaktadır. Binanın iç kısmındaki vernikli direkler yer alır ve bir kısmı oymalıdır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 26/07/2002-4497