­ ARILIK ÖZ MEVKİİ ÖREN YERİ | Kültür Portalı

Arılık Öz Mevkii Ören Yeri - Kırıkkale

Adı Arılık Öz Mevkii Ören Yeri
Mah. Köy - Mevkii Faraşlı Köyü, Arılık Öz Mevkii
Adres Sulakyurt İlçesi, Faraşlı Köyü,
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi, Faraşlı Köyü, Arılık Öz Mevkii’nin bulunduğu alandadır. Kuzey ve güneyi kuru dere yatakları ile sınırlanmış, yükseltili bir dağın ve bu dağın güney eteklerinde yer alan düz arazinin üzerine yayılmış bir ören yeridir. Üzerinde bulunan ve M.Ö. 2000 ile M.S. 600 yıllarına tarihlenebilen seramik parçaları, bu bölgenin Erken Tunç ve Hitit İmparatorluk Çağı ile Roma ve Bizans Dönemi’nde yerleşim gördüğünü kanıtlar niteliktedir.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Sulakyurt İlçesi, Faraşlı Köyü, Arılık Öz Mevkii’nin bulunduğu alandadır. Kuzey ve güneyi kuru dere yatakları ile sınırlanmış, yükseltili bir dağın ve bu dağın güney eteklerinde yer alan düz arazinin üzerine yayılmış bir ören yeridir. Üzerinde bulunan ve M.Ö. 2000 ile M.S. 600 yıllarına tarihlenebilen seramik parçaları, bu bölgenin Erken Tunç ve Hitit İmparatorluk Çağı ile Roma ve Bizans Dönemi’nde yerleşim gördüğünü kanıtlar niteliktedir.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon GEEAYK