­ ARDIÇ AĞACI (YALNIZ ARDIÇ) | Kültür Portalı

Ardıç Ağacı (Yalnız Ardıç) - Isparta

Harita No AFYON L-24 C2-3 - L24 d1-4
Mah. Köy - Mevkii Küçük Kabaca
Adres Uluborlu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Isparta Orman Bölge Müd.
Vakfiye
Genel Tanım Isparta ili, Uluborlu ilçesi, Küçük Kabaca Köyü hudutları içerisinde, Isparta Orman İşletme Müdürlüğü Senirkent seri 196 nolu bölmede 1000 m2 lik bir alanda yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı - Türkçe adı : Boylu Ardıç - Mahalli Adı : Yalnız Ardıç - Bilimsel adı : Juniperus Exelsa - Boyu : 13 m. - Çapı (d 1.30) : 2,02 m. - Çevresi (gl.30) : 6,34 m. - Tahmini Yaşı : 500 yıl - Gövde Formu : İki gövdeli çataldır. Düzgün ve dolgundur. - Diğer : Tepe normal, batı tarafta ve iki gövde arasında az bir miktar iki kovuk vardır. - Rakımı : 1200 m. - Merkez Noktasının Koordinatları : Kuzey Enlemi :38 07’ 56” Doğu Boylamı: 30 29’ 11”
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. BÖL. KOR. KUR.NUN 22.11.2002 Gün,5700 Say. Kar. Anıt Ağaç Olarak Tesciline
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita