­ ARATMA TEPESİ TÜMÜLÜSÜ | Kültür Portalı

ARATMA TEPESİ TÜMÜLÜSÜ - Sivas

Harita No ---
Mah. Köy - Mevkii Yukarı Sazcağız
Adres Yukarı Sazcağız
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Sivas-Gürün Devlet yolunun doğusunda Yukarı Sazcağız Köyü Aratma Tepesinde bulunmaktadır. 22 metre taban çapında Tümülüs irili ufaklı taşların yığılmasıyla meydana getirilmiştir. Kaçak kazı yapılan ve güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sonucu korumaya alınan tümülüste Müze Müdürlüğü denetiminde kurtarma kazısı yapılmalıdır
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Sivas-Gürün Devlet yolunun doğusunda Yukarı Sazcağız Köyü Aratma Tepesinde bulunmaktadır. 22 metre taban çapında Tümülüs irili ufaklı taşların yığılmasıyla meydana getirilmiştir. Kaçak kazı yapılan ve güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sonucu korumaya alınan tümülüste Müze Müdürlüğü denetiminde kurtarma kazısı yapılmalıdır.