­ ANIT AĞAÇ (KARAÇAM) | Kültür Portalı

ANIT AĞAÇ (KARAÇAM) - Çankırı

Harita No G31-a2
Mah. Köy - Mevkii Arpayeri Köyü -Kayaardı Tarlaları Mevkii - Ilgaz
Adres Arpayeri Köyü -Kayaardı Tarlaları Mevkii - Ilgaz / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Ilgaz Orman İşletme Şefliği
Vakfiye -
Genel Tanım 6 derecelik koordinatları; 560968 boylam, 4335438 enlemdir bulunmaktadır. Tek gövde olarak çıkan ağacın, gövdesi 2.60 metreden sonra çatal gövde halini almaktadır. Gövdenin toprak yüzeyindeki çapı yaklaşık olarak 4.75 metredir. Ağacın boyu ise 24.8 metredir. Tepe çatısı çok geniş, yan dalları salkım söğüt gibi aşağıya doğru sarkmış olup yaklaşık olarak 450 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Ağacın türü Karacam (Pinus Nigra)’dır. Ağacın yaşının 280-350 yıl civarında olduğu tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 6 derecelik koordinatları; 560968 boylam, 4335438 enlemdir bulunmaktadır. Tek gövde olarak çıkan ağacın, gövdesi 2.60 metreden sonra çatal gövde halini almaktadır. Gövdenin toprak yüzeyindeki çapı yaklaşık olarak 4.75 metredir. Ağacın boyu ise 24.8 metredir. Tepe çatısı çok geniş, yan dalları salkım söğüt gibi aşağıya doğru sarkmış olup yaklaşık olarak 450 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Ağacın türü Karacam (Pinus Nigra)’dır. Ağacın yaşının 280-350 yıl civarında olduğu tahmin edilmektedir.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Önerilen Kullanım Ağaç
Tescil Kararı 20.06.2008 - 3250

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2808    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 05 Mart 2014 Çarşamba