­ ALİ İHSAN SAYIN EVİ | Kültür Portalı

Ali İhsan Sayın Evi - Denizli

Adı Ali İhsan Sayın Evi
Harita No 2727 ed
Mah. Köy - Mevkii Samanlık Mahallesi
Adres Samanlık Mahallesi Katırcılar Sokak Tavas İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Tavas İlçesi, Samanlık Mahallesi, Katırcılar Sokak’taki konut iki katlı, orta sofalı plan tipinde, duvarları moloz taş örgüyle inşa edilerek üzeri kiremit çatı ile örtülmüştür.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Samanlık Mahallesi, Katırcılar Sokak’taki konut iki katlı, orta sofalı plan tipinde, duvarları moloz taş örgüyle inşa edilerek üzeri kiremit çatı ile örtülmüştür. Konutun zemin katında ve üst katında sofaya açılan karşılıklı birer odası bulunmaktadır. Orta sofa ön cepheye doğru çıkıntı yaparak cumba oluşturulmuştur. Üst kattaki odalarda yatak konulan ahşap yüklük, duvar içine yerleştirilmiş ahşap duvar rafları yer almaktadır. Bunun dışında her iki katta da sofanın kuzey tarafına dar bir koridorla bağlanan, gizlenmiş gusülhanesi bulunmaktadır. Yapının kuzeydoğu tarafında da tek katlı müştemilatı yer almaktadır. Konut bu özellikleriyle 20.yy. ortalarına tarihlenir.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 10.03.2006 gün ve 69 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1373    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Temmuz 2014 Salı