­ ALİ DAĞDEVİREN EVİ | Kültür Portalı

Ali Dağdeviren Evi - Denizli

Adres Solmaz (Kasabası) Mahallesi Pınar Caddesi Tavas İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Kitabe Kitabesi vardır
Vakfiye Kitabesi vardır
Genel Tanım Denizli ili, Tavas İçesi, Solmaz (Kasabası) Mahallesi, Pınar Caddesi Davutlar Köşesinde ve tapunun Parsel: 4015 numarasında kayıtlı taşınmaz Solmaz Beldesinde rastlanılan en eski yapısı olduğu söylenmektedir. İki katlı, kırma çatılı olup ön cephede cumbası vardır. Pencere üstleri lentosu alınlıklıdır. Ayrıca yapı üst kat köşesinde kitabesi bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli ili, Tavas İçesi, Solmaz (Kasabası) Mahallesi, Pınar Caddesi Davutlar Köşesinde ve tapunun Parsel: 4015 numarasında kayıtlı taşınmaz Solmaz Beldesinde rastlanılan en eski yapısı olduğu söylenmektedir. İki katlı, kırma çatılı olup ön cephede cumbası vardır. Pencere üstleri lentosu alınlıklıdır. Ayrıca yapı üst kat köşesinde kitabesi bulunmaktadır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 11.03.2002 gün ve 10468 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 902    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma