­ ALEV TARIM’A AİT TAŞINMAZ | Kültür Portalı

ALEV TARIM’A AİT TAŞINMAZ - Kars

Adı ALEV TARIM’A AİT TAŞINMAZ
Mah. Köy - Mevkii KARAKÖPRÜ KÖYÜ
Adres KARS/MERKEZ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ALEV TARIM
Vakfiye
Genel Tanım Kuzey-güney doğrultusunda uzanan dikdörtgen bir plana sahiptir. Günümüzde halen faal olarak kullanılan taşınmaz tamamen düzgün kesme bazalt taşından inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İki bölümden oluşan taşınmazın ilk bölümü konut olarak kullanılan bölümdür.Bu bina kuzey-güney doğrultusunda uzanan dikdörtgen bir plana sahiptir. Günümüzde halen faal olarak kullanılan taşınmaz tamamen düzgün kesme bazalt taşından inşa edilmiştir.İki katlı ve kırma çatılı olarak yapılan binanın ana giriş kapısı doğuda bulunmaktadır.Giriş cephesini oluşturan bu doğu cephesinde ikinci kat zemin seviyesi yüksek olduğu için toprağa gömülü olarak yapılmıştır.Binanın batı cephesinde ahşap direkler üzerine oturan bir balkon bulunmaktadır.Balkon korkulukları tamamen ahşap olup, korkuluklar üzerinde basit süsüleme unsurları yer almaktadır. Bölgede benzer özelliklere sahip bir çok taşınmazda mevcut olan ve peç sistemi olarak adlandırılan ısıtma sistemi bu binada yer alamamaktadır.