­ ALEV TARIM’A AİT ESKİ UN FABRİKA BİNASI | Kültür Portalı

ALEV TARIM’A AİT ESKİ UN FABRİKA BİNASI - Kars

Adı ALEV TARIM’A AİT ESKİ UN FABRİKA BİNASI
Mah. Köy - Mevkii KARAKÖPRÜ KÖYÜ
Adres KARS/MERKEZ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş ALEV TARIM
Vakfiye
Genel Tanım Bahse konu olan taşınmazın ikinci bölümü ise yukarıda ayrıntılı bilgileri yer alan binanın batı kısmında yar almakta olup, “L” şeklinde bir plana sahiptir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Bahse konu olan taşınmazın ikinci bölümü ise yukarıda ayrıntılı bilgileri yer alan binanın batı kısmında yar almakta olup, “L” şeklinde bir plana sahiptir.Bu “L” şeklindeki planın doğuya uzayan kolu 3 katlı bir bölüm olup, ”L” şeklindeki planın güneye uzanan kolu ise eski un fabrikası bölümünü oluşturmaktadır. Fabrika binası yine 3 katlı olarak yapılmıştır.Bu bina da düzgün kesme bazalt taşından yapılmıştır.Binanın dış cephesi dikdörtgen çerçeveli pencerelerle ve süslemesiz kartuşlarla hareketlendirilmiştir.Yapı kırma çatılı bir örtü sistemine sahiptir.Günümüzde iç mekanın tamamı yıkılmış olup, dış duvarlar orijinal özelliklerini koruyarak günümüze kadar gelebilmiştir. Un Fabrikası binasının doğuya uzanan kısmında bir giriş kapısı yer almaktadır. Bu giriş kapısı yuvarlak kemerli bir alınlığa sahip olup,üzerinde kartuş süslemeler yer almaktadır.