­ AKÖREN KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

AKÖREN KÖYÜ CAMİ - Çankırı

Harita No H31-a1
Mah. Köy - Mevkii Akören Köyü, Merkez / ÇANKIRI
Adres Akören Köyü, Merkez / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Akaören Köyü Muhtarlığı
Vakfiye -
Genel Tanım Kare planlı olan camii, ahşap kırma çatı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır. Üç cephede ikişer adet dikdörtgen ahşap çerçeveli penceresi bulunmaktadır. Giriş iki kanatlı bir kapı ile sağlanmakta, girişin üzeri ahşap kırma çatılı bir sundurma ile kapatılmıştır. Sundurmanın tavanında altıgen bir göbek ve bu göbekten çıkan ışın şuaları şeklinde ahşap çıta ile yapılmış bezeme mevcuttur. Sundurmanın ve çatının saçakları testere ağzı şeklinde düzenlenmiştir. İç tavan ahşaptır ve yeşil yağlı boya ile boyanmıştır. Yapı içinde herhangi bir süsleme elemanı yoktur. Şu an kullanımda olamayan camii bakımsızdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kare planlı olan camii, ahşap kırma çatı Marsilya tipi kiremitle kapatılmıştır. Üç cephede ikişer adet dikdörtgen ahşap çerçeveli penceresi bulunmaktadır. Giriş iki kanatlı bir kapı ile sağlanmakta, girişin üzeri ahşap kırma çatılı bir sundurma ile kapatılmıştır. Sundurmanın tavanında altıgen bir göbek ve bu göbekten çıkan ışın şuaları şeklinde ahşap çıta ile yapılmış bezeme mevcuttur. Sundurmanın ve çatının saçakları testere ağzı şeklinde düzenlenmiştir. İç tavan ahşaptır ve yeşil yağlı boya ile boyanmıştır. Yapı içinde herhangi bir süsleme elemanı yoktur. Şu an kullanımda olamayan camii bakımsızdır
Tescil Kararı 24.07.1997 - 5377

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2816    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı