­ AKKÖY HAMAMI | Kültür Portalı

Akköy Hamamı - Bilecik

Mah. Köy - Mevkii Akköy-Köyiçi Mevkii
Adres İnhisar/BİLECİK
Genel Tanım Bilecik İli İnhisar İlçesi Akköy Köyiçi Mevkiinde bulunan köy hamamıdır.
Yapılan Onarımlar ?
Ayrıntılı Tanımı Yapının sadece ılıklık ve sıcaklık kısmı mevcuttur. Soyunmalık kısmı günümüzde mevcut olmayıp su deposu ile külhan kısmı toprak altında kalmıştır. Ilıklık bölümü 260x310 cm ölçülerinde olup 80 cm genişliğinde yuvarlak kemerli kapıdan girilmektedir. Bu bölümde devşirme malzemeden yapılma bir adet kurna bulunmaktadır. Halvet hücresi 290x290 cm ölçülerinde olup ılıklık hücresinden 60 cm genişliğinde yuvarlak kemerli bir kapıdan girilmektedir. kısımda dört adet kuma izi ve duvarda kurnaya gelen künk izi bulunmaktadır. Kubbe ile örtülü . jölümde geçiş elemanı pandantiftir. Halvet hücresi ile su deposu arasında 44x70 cm ölçülerinde bir adet pencere bulunmaktadır. 90 cm genişliğinde olan beden duvarları moloz taş ve harç ile örülmüştür. Kubbede ise küfeki taşı kullanılmıştır.