­ AHİ EVRAN ZAVİYESİ | Kültür Portalı

Ahi Evran Zaviyesi - Kırşehir

Adres Ahi Evran Mah. KIRŞEHİR
Kitabe Camii
Vakfiye Camii
Genel Tanım Ahi Evran Zaviyesi
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1973 te onarım görmüştür. İç mekan süslemeleri ve yapının bazı cepheleri yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı AYRINTILI TANITIM: Camiye, batı yönündeki cephenin arkasından, yüksek dikdörtgen çerçeveli sivri kemer alınlık altında yer alan taş lentolu ve kemer alınlıklı ahşap çift kanatlı kapıdan girilmektedir. İç mekanda yapı simetrik bir plana sahip olup giriş mekanın sağında basamaklarla ulaşılan harim bölümü solda ise merdivenlerle ulaşılan minare girişi bulunmaktadır. Bu nedenle geçişler yuvarlak olup çatı içten tonozlu dıştan beşik çatı ile örtülüdür. Burada basık kemerli çift kanatlı kapı ile geçilen kubbeli bir mekan bulunmaktadır. Bu mekandan yan eyvanlara geçilmektedir. Sağda kubbe ile örtülü ibadet mekanı solda ise kemer geçişli kubbe ile örtülü türbe bölümü yer almaktadır. Önde ise merdivenlerle ulaşılan 6 adet sandukanın bulunduğu mekan yer alır
Orjinal Kullanım Okul
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K 12.07.1991 Gün ve 1060 sayılı kararla Tescili devam etmektedir.