­ AFYON BELEDİYE BİNASI | Kültür Portalı

AFYON BELEDİYE BİNASI - Afyonkarahisar

Yapım Tarihi 24 Haziran 1940
Yapan Macar Ustalar
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Anıtparkı çevreleyen Derviş Paşa caddesinin batısında bulunan birbirine benzer iki yapıdan kuzey kesimde olan yapıdır. Arka terasta bahçesi olan bir oda bütünlüğündedir.
Yapılan Onarımlar Zaman zaman basit onarımlar ve eklemeler yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Bodrumlu, iki katlı, L planlı köşeden üç katlı ana girişli olup girişte basamaklarla çıkılan geniş açıklı kapılı, üstü balkonlu bir kagir bir yapıdır. Giriş dikey dikme görünümlü çerçeveli taş kaplamalı, pencereler çıkıntı taş söğelidir. Cephe serpme sıvalıdır. İçte koridorların her iki yanında odalar bulunmaktadır. Arkaya sonradan yapılmış bitişik yapılar vardır. Alt katlar kısa, üst katları uzun dikdörtgen pencereli, giriş üstü balkonu kapı pencereli olup pencereler çıkıntı çerçevelidir. Önde basamaklı bir büyük bir küçük iki girişlidir. Ayrıca yanda ve arkada birer girişi bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı EKTVKBK,3551,14.07.2009-EKTVKBK,413,09.06.2005-EKTVKBK,278,31.03.2005-EKTVKK,2719,09.04.2004
Yayın Dizini Yok
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita, Kroki
Revizyon Yok
Görüntülenme Sayısı : 5285    Eklenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma