­ ADAKALE KAHVEHANESİ | Kültür Portalı

ADAKALE KAHVEHANESİ - Manisa

Adı ADAKALE KAHVEHANESİ
Mah. Köy - Mevkii ADAKALE MAHALLESİ
Adres ADAKALE MAHALLESİ İLYAS BEY MESCİDİ YANI 2903 SOKAK MANİSA/MERKEZ
Vakfiye
Genel Tanım Manisa ili, Merkez, Adakale Mahallesinde tescilli İlyas Bey Mescidi karşısında yer alan kahvehane tek katlı, kırma ahşap çatılıdır. Çatı üzeri alaturka kiremit ile kaplıdır. Yığma tarzda inşa edilen yapının, arka ve sağ yan cephesi bitişik nizam tek katlı yapılarla çevrilidir.
Yapılan Onarımlar 2010 yılı
Ayrıntılı Tanımı Sol yan cephede ince uzun dikdörtgen formlu pencere işleri 8 kare bölmeye ayrılmış yan yana üç adet pencere mevcuttur. Giriş cephesinde ise geniş kare formlu, ahşap doğramalı bir giriş kapısı ile onun sağında bir pencere bulunmaktadır. Yoldan yaklaşık 1 metre yüksekte bulunan küçük bahçe betonla kaplanmıştır. Bu bahçenin köşesinde ise asırlık ve oldukça görkemli bir çınar ağacı yer almaktadır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 02.05.2001/9947