­ A. AKTAŞ KÖYÜ KAYA MEZARI | Kültür Portalı

A. Aktaş Köyü Kaya Mezarı - Iğdır

Adı A. Aktaş Köyü Kaya Mezarı
Harita No Doğubeyazıt İ.51.b.
Adres A. Aktaş Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Iğdır İli, Tuzluca İlçesine bağlı Aşağı Aktaş Köyü’nün doğusunda bulunana kayalıkların üzerinde bulunur.
Yapılan Onarımlar onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Tuzluca İlçesine bağlı Aşağı Aktaş Köyü’-nün doğusunda bulunana kayalıkların üzerinde bulunur. Aktaş olarak bilinen kayalığın güneye bakan düzeltilmiş yüzeyinde tek odalı olduğu ifade edilen dikdörtgen girişi bulunan kaya mezarı bulunur. Giriş kısmı ve çevresinde bezeme. Kabartmalı figür veya yazı izine rastlanmamıştır. Kayalığın batıya bakan kısmında geniş merdiven izleri görülmektedir. Merdivenlerin sonlandırıldığı yerde düzeltilmiş bir alan bulunmaktadır. Sağ altlığı veya sunu çukuru görünmemiştir. Alanda bol miktarda seramik olduğu gözlemlenmiştir.