­ ZİRAAT KESME | Kültür Portalı

Ziraat Kesme - Sinop

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları

Birlik ve beraberlik duygusunu kuvvetlendirmek, paylaşma duygusun pekiştirmek, köye bolluk ve bereketin gelmesini sağlamak gibi amaçlarla özellikle dini bayramlardan önceki arife günü ya da bayramın ilk günü sabah veya ikindi namazından sonra toplu olarak yemek yeme şeklinde gerçekleştirilen geleneksel törendir. Törene katılan kişiler tarafından evlerden getirilen yiyecekler (genellikle ekmek börek türü yiyecekler) uygun bir alanda biriktirilmekte ve küçük parçalara ayrılmaktadır. Daha sonra birkaç kişi tarafından ekmekler orada bulunan herkese paylaştırılmakta ve okunan duaların ardından paylaşılan yiyecekler kurulan sofralarda yenilmektedir.

Görüntülenme Sayısı : 1639    Eklenme Tarihi : 16 Eylül 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Aralık 2021 Çarşamba