­ SİNEMDE BİR TUTUŞMUŞ | Kültür Portalı

Sinemde Bir Tutuşmuş - Elazığ

Masal
  • Sinemde bir tutuşmuş, yanmış ocağ olaydı, Zülfün karanlığından bezme çerağ olaydı. Nolaydı yar nolaydı yar bade dolduraydı Şu garip gönlüm için kanun icad olaydı
  • Meyhaneler kapısı, bahtım gibi kapansın, Rindane bade içmek sensiz yasağ olaydı Nakarat Dest-i cunun içinde gezmedi böyle gönül Giysuların kemendi boynuma bağ olaydı.
  • Nakarat Terk-i cünun eylerdi Leyla gamıyla Mecnun Bugün yüzün göreydi alemde sağ olaydı Nakarat Bir ah ile yakardım, gülsen saray-ı hüsnün Kanun-ı aşk içinde cüzi mesağ olaydı
  • Nakarat Efsaneler yazdırdım sevday-ı aşka dair, Gamdan dilimde Hayri hali ferağ olaydı. Nakarat Hacı Hayri Bey
Görüntülenme Sayısı : 5870    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Aralık 2020 Çarşamba