­ SEPETÇİLİK | Kültür Portalı

Sepetçilik - Kastamonu

El Sanatları

Kastamonu'da üretilen sepetler, söğüt dallarından, Daday ve Araç ilçelerinde üretilen sepetler ise fındık ağacı dallarından örülmektedir. Kastamonu Sepeti olarak bilinen bu sepetler ince söğüt dallarının yine özel işlemelerle hazırlandıktan sonra elle değişik biçimlerde örülmesi ile yapılır. Yaş fındık ağacı dallarının özel aletlerle ince dar çübuklar haline getirilmesinden sonra yine elle değişik biçimlerde, kullanım fonksiyonuna göre elle örülmesiyle meydana getirilen diğer bir çeşidi vardır ki; kullanımına göre, halk arasında, kapaklı pazar sepeti, yumurta sepeti, saman çit sepeti olarak isimlendirilirler.

Görüntülenme Sayısı : 1373    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Aralık 2020 Perşembe