­ OTNASİNONİ | Kültür Portalı

Otnasinoni - Artvin

Oyun

Açık alanda erkek çocuklar tarafından oynanır. Karşılıklı vuruşma ve savaş oyunudur. 3,5 cm uzunuğunda, 2,5 cm çapında kampara ağacından silah yapılır. İçi delikli olur, ama biraz açılır. Delik kısmına geçecek bir şekilde bir çubuk hazırlanır. El tutacak yeri kalın olur. Çubuğun ucu taşa vurularak genişletilir. Purçuma denen ısırgan otuna benzeyen bitkinin yaprağı buruşturularak deliğin içine sokulur. Çubukla bastırılarak, orta kısmına kadar getirilir. Çubuk orta deliğe sokularak itilir. Sıkışmış havanın patlamasıyla basınç, purçumayı mermi gibi dışarı fırlatarak, ses çıkar. Karşılıklı olarak oynanır.

Görüntülenme Sayısı : 600    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Mart 2022 Cuma