­ MERO OYUNU | Kültür Portalı

Mero Oyunu - Tokat

Halk Oyunları

Oyun sevgiyi ve özlemi ifade etmektedir. Mero (Meryem) isimli bir kıza talip olan ve onu alabilmek için türkü yakan ve yörede çok sevilip sayılan Osman isimli birinin hareketlerinin zamanla oyun olarak benimsenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Tokat ve Artova yöresinde çok oynanan bir oyundur. Oyun, ağırlama ve yelleme olmak üzere iki bölümlüdür.

Meroya biçtim bir kutlu ifllik Cebine saydım beş biyaz beşlik Gönlüme geldi görende hoşluk Allıdır Mero güllüdür mero Osman abimin harcıdır Mero Dereye indim daş bulamadım Altın yüzüğe kaş bulamadım Meroya göre eş bulamadım Allıdır Mero güllüdür Mero Osman abimin harcıdır Mero

Görüntülenme Sayısı : 801    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Aralık 2021 Çarşamba