­ KEŞİŞ OYUNU | Kültür Portalı

Keşiş Oyunu - Artvin

Oyun

Açık alanda delikanlılar oynar. Ortalama 12 kişiyle iki grup arasında oynanır. Ele çöp konur. Vurularak boş dolu olduğu anlaşılır. Boşu bulan dışarıda kalır. İçeride olanlar eller omuza konarak halka oluştururlar. Halkadakilerin birinin koluna 6 metre uzunluğunda ip bağlanır. Adına keşiş denir. O halkadakilerin korucusu olur. Dışarıdaki oyuncular halkadaki oyuncuların sırtlarına atlayarak binmeye çalışırlar. Koruyucu atlayan oyuncuya elini vurduysa atlayamaz. Öteki grup halka olur. Koruyucu diğer oyuncular atlamasın diye peşlerine koşup ipi vurur.

100 metrekare alanda oynanır. Bir başka oyuncu da halkanın dışında kalır. O oyuncu, halka olan kişilerin üzerine atlayarak arkalarına binmeye çalışır. Keşiş de, oyuncuların sırtına binmeye çalışan o oyuncuya engel olur. Oyuncuların sırtına binmeye yeltendiğinde onu bindirmemeye çalışır. Yakalarsa, o kişi keşiş olur. Keşiş, eline ip bağlayarak oyuncuların etrafında gezer.

Görüntülenme Sayısı : 723    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Ocak 2022 Salı