­ KAVAKLI ÇINAR HİKAYESİ | Kültür Portalı

Kavaklı Çınar Hikayesi - Bursa

Hikaye

6 Nisan 1326 yılında Bursa’nın fethinden sonra devletin ileri gelenleri Orhan Gaziyi ziyaret ederek başarısından dolayı kendisini tebrik ederler. Kendisini kutlayanlar arasında Baba Sultan (Geyikli Baba)’nın olmayışını fark eden Orhan Gazi çok üzülür. Orhan Gazi'nin üzüldüğünün haberini alan Baba Sultan zaferi kutlamak için sırtına bir kavak fidanı ile Osmanlı ordularının şehre girdikleri yere fidanı diker. Günümüzde Bursa hisar içinde Kavaklı Caddesi üzerinde Kavaklı Camisi'nin önünde bulunan çınar ağacı Baba Sultan’ın diktiği ağaç olarak bilinmektedir.

Kaynak: ÇINAR. A.ABBAS ( 1985) Halk Edebiyatı Çalışması ( Yazılı Olarak Çalışılmıştır) Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 4648    Eklenme Tarihi : 23 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 30 Kasım 2020 Pazartesi