­ ISPARTA YÖRESEL GİYİMİ - ERKEK KIYAFETLERİ | Kültür Portalı

Isparta Yöresel Giyimi - Erkek Kıyafetleri - Isparta

Giyim Kuşam

Erkekler eskiden şalvar, üstüne hakim yaka gömlek ve ceket, ayağa lastik ayakkabı giyerler, başlarına püsküllü veya püskülsüz fes, üzerine beyaz veya yeşil olmak üzere sarık sararlardı. Günümüzde ise erkekler kot veya kumaş pantolon, gömlek, kazak, süveter, ceket, hırka vb.’ni giymekte, isteğe bağlı olarak şapka kullanmaktadırlar. Şapka kullanılması köylerde daha çok yaygındır. Şapka giymeyenler takkeye benzeyen elde örme renkli şapkalar giyerler. Kışın yaşlı erkekler ayaklarına mes ve mes lastiği giyerler, bellerine kuşak sararlar. Ceketlerin altına "delme" denilen yelek giyilip, yeleklerin cebine halen köstek saat takanlar görülür. Gençlerde spor ve deri ayakkabı kullanımı yaygındır. Ayrıca saat, altın künye ve yüzük çeşitlerini de kullanırlar. Gece kıyafeti olarak çizgili veya sade pijamalar ile değişik renklerde eşofman giyilir. Erkeğin ibadet kıyafetinin günlük kıyafetten tek farkı, namaz kılarken başına giydiği, çoğunlukla hazır olan dantelden yapılmış takkedir.

Görüntülenme Sayısı : 933    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Ocak 2022 Çarşamba