­ HYLAS EFSANESİ | Kültür Portalı

Hylas Efsanesi - Yalova

Efsaneler

Esasen Yunanlılar Herakles’i bir “memba arayıcısı” olarak göstermişlerdir. Mesela Argonavtların efsanesinde Herakles gemiden karaya çıkmış ve su aramıştır. Bitinya’da Kios'ta (Gemlik) dahi nedimi güzel Hylas ile birlikte karaya çıkmış ve Hylas’ı perilere kaptırmıştı. Kios civarında bir nehrin ismi Hylas idi. Bu havalinin halkı her sene Hylas’ın hatırasına bir şenlik yaparlar ve Arganthonios (Samanlı Dağları) dağlarının derin ve ıssız vadelerini dolaşarak “Hylas, Hylas” diye bağrışırlardı. İhtimal Herakles bu efsanenin meydana geldiği 7. asırda Kios vasıtası ile Yalova’ya girmiştir.

Görüntülenme Sayısı : 1439    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 30 Kasım 2021 Salı