­ HEYAMOLA | Kültür Portalı

HEYAMOLA - Kastamonu

Oyun
İnebolu ve çevresinde Deniz Bayramı eğlencelerinde erkeklerin oynadığı oyunlardandır. Bir grup, yerde halka oluşturur, öbürleri onların omzuna çıkarak kule yaparlar. Kule kimi kez üç kata yükseltilebilir. Beceri isteyen oyunda oyuncular kuleyi kurduktan sonra müzikle sağa sola sallanarak oynarlar. Oyunun sözleri şöyledir: Solo: Bismillahi başlayalım Koro: Helessahelessa Solo: Ayva turunç taşlayalım Koro: Helessa yelessa Solo: Biz bu işi nişleydim Koro: Helessa yelessa Solo: Bu yıl burda gışlayalım Koro: Helessa yelessa Heyamola yessa yessa Mola heyamo Ya mo heyamo Mola heyamo Helessa sellim yessa yessa yessa
Görüntülenme Sayısı : 704    Eklenme Tarihi : 01 Temmuz 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Temmuz 2014 Salı