­ HAZRETİ SÜLEYMAN VE KİRPİ EFSANESİ | Kültür Portalı

Hazreti Süleyman ve Kirpi Efsanesi - Sivas

Efsaneler

Ormanda büyük bir yangın çıkacağı Hazret-i Süleyman’a mâlum olmuş ve bütün hayvanlara haber göndererek ormanı terk etmelerini istemiş. Gerçekten de birkaç gün sonra büyük bir yangın çıkmış ve ormanı kül etmiş. Hazret-i Süleyman yangın yerini geziyormuş. Bir de bakmış ki yanmış bir kirpi cesedi. Cenabı Allah’a yalvarmış: -‘Ya Rabbi ! Ben bütün hayvanlara ormanı terk edin dediğim halde bu kirpi neden terk etmemiş ? Çok merak ettim. Şu hayvancağıza bir can ver de sorayım.’ demiş. Duası kabul olmuş. Allah kirpiyi canlandırmış. Hazret-i Süleyman kirpiye sormuş: -‘Ey kirpi, ben sana orman yanacak diye haber gönderdim; almadın mı?’. -‘Aldım’. -‘Peki, neden ormanı terk etmedin?’. Kirpi: -‘Ya Süleyman, buralar benim vatanım. ‘Buraları terk edip de, elin bilmediğim memleketinde ne yapacağım? Hiç değilse vatanımda öleyim’ dedim ve burdan ayrılmadım’. demiş.

Kaynak: 2011 Yılı Sivas İl Kültür ve Turizm Envanteri, Sivas Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sivas, 2011.

Görüntülenme Sayısı : 2814    Eklenme Tarihi : 08 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Eylül 2021 Salı