­ HACI AYŞE HANIM EFSANESİ | Kültür Portalı

Hacı Ayşe Hanım Efsanesi - Gaziantep

Efsaneler

Hacı Ayşe hanım çevrede sevilen sayılan bir kişidir. İkinci kez hacca gitmesi için durumu yoktur. Üç gece üst üste rüyasında bir ses ona "Ya Hacı Ayşe gel gel" diye seslenmektedir. Yeterli parası olmadığı halde yola çıkar. Mekke'ye gidip hacı olur; ama dönecek parası kalmaz. Medine'ye gider. Peygamberimizin sandukasının bulunduğu yerdeki parmaklıklara dayanıp ağlamaya başlar "Ya Resulallah sen çağırdın ben de geldim, nasıl getirdinse öyle gönder" diye sızlanmaktadır. Peygamberin sandukası sarsılır ve Ayşe çok korkar, konuk olduğu eve gider, beklemeye koyulur. Bir kaç gün sonra tellallar Padişah'ın Antepli hacıları parasız göndereceğini duyurur. Böylece dileği yerine gelir ve memleketine döner.

Görüntülenme Sayısı : 1623    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2021 Pazartesi