­ GÖKSU KÖPRÜSÜ EFSANESİ | Kültür Portalı

Göksu Köprüsü Efsanesi - Mersin

Efsaneler

Göksu Irmağı’na bir köprü yapılıyormuş. Fakat bir türlü bitmiyormuş. Akşama kadar yapılan iş sabaha hiç yapılmamış gibi oluyormuş. Bunun üzerine köprüde çalışan işçiler toplanıp adakta bulunmuşlar, aralarında şöyle bir konuşma geçmiş. Bir kişi sabaha kadar nöbet tutacak, ırmağa sabah ilk kim su almaya gelirse o kurban edilecekmiş. Tesadüf bu ya, ilk gelen kişi de ustanın karısı imiş. Kadını kıskıvrak yakalamışlar, kadın çocuklarıma bir bakayım, onların karnını doyurayım diye kurtulmak için bin türlü bahane uydurmuş ise de kurtulamamış. Köprünün bir ayağının içine kadını koymuşlar ve etrafını örmüşler. Sonunda köprü bitmiş. Rivayete göre kadının iniltisi hala duyuluyormuş.

Kaynak: Şenel Keskin (Doğum tarihi: 1952)

Görüntülenme Sayısı : 13957    Eklenme Tarihi : 26 Ocak 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2020 Pazartesi