­ AVŞAR TÜRKÜSÜ | Kültür Portalı

Avşar Türküsü - Yozgat

Müzik
  • Ay dost Çamlığın başından Yozgat görünür Kıratımın karnı yerde sürünür Kargıyı çekince al kan görünür. Hani yurdum diyen beğlerimiz nicoldu Emmim dayım yeğenlerim nicoldu?
  • Ay dost Babuna da deli gönül babuna Koç yiğitler sığmaz oldu kabuna Çamlığın başma çamın dibine Yan gelipte yatan beğlerimiz nicoldu Emmim dayım yeğenlerim nicoldu?
  • Ay dost Haram oldu gardaş bu elde durmak Kılıç kapzasında kınalı parmak Hepimiz ölürük yurdumuz vermek Silâh çatıp yatan beğlerimiz nicoldu Kavim kardaş yeğenlerim nicoldu?
  • Ay dost Nerde benim gardaş şahin kır atım Sarardı gül benzim kalmadı betim Yurdumun yuvalın gardaş kıymetin Boz yamçılı beğlerimiz nicoldu Bacılarım gardaşlarım nicoldu?
  • Ay dost Derildiler de derildiler geldiler Yurdumuzu yağılara verdiler Kolumuzu dalımızdan kırdılar Bozok'un kilidi avşar nicoldu Anam bacım uşaklarım nicoldu?
  • Ay dost Eğerlen kıratımı atlar çatlasın Arbüz tüfenk ikiz ikiz patlasın Batır olan cephede hendek atlasın Hani yurdum diyen beğler nicoldu Oğul uşak kardaşlarım nicoldu?
  • Ay dost İleri varılır da geri durulmaz Paslı piştov'unan adam vurulmaz Kelle gitmeyince bu yurt verilmez Hani yurdum diyen beğler nicoldu? Emmim dayım yeğenlerim nicoldu?
  • Ay dost Dolamadan tozluğumu giyenler Yağlı yaşık ekmeğimi yiyenler "Sen ölmede ben ölüyüm" diyenler Hani yurdum diyen beğler nicoldu Avul oba yuvalarım nicoldu?
  • Ay dost Gavurunan bozuk gitti aramız Düşmanlara sardırmayız yaramız Kendi yaramızı saranlardanız Hani yurdum diyen beğler nicoldu? Bacı gardaş yeğenlerim nicoldu?
  • Ay dost Galip gelen yağı sanki mert olur Heves hüves yaptırdığım odalar Korkarım ki düşman konar yurt olur Hani yurdum diyen beğlerimiz nicoldu Çapar ağam nere getti kayboldu?
Görüntülenme Sayısı : 1117    Eklenme Tarihi : 17 Mart 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Temmuz 2020 Perşembe