­ AL DEVESİ MOR KÖŞEKLİ TÜRKÜSÜ | Kültür Portalı

Al Devesi Mor Köşekli Türküsü - Antalya

Müzik

Al devesi mor köşekli Emmim oğlu bol döşekli Sürüp gider yaylasına Nazlı gelir bel kuşaklı Sürüp gider yaylasına Kilim sermiş kayasına Az verdim de çok yalvardım Ben bu kızın anasına Yine ak yokuşu duman bürüdü Tekeli'nin zeybekleri yürüdü Yüreğimde yağ kalmadı eridi Coşkun efem kalelerin yıkılsın Coşkun efem arpa buğday ekilsin Yüksek minareden attım ben bir taş Ne anam var ne babam var ne gardaş Keskin bıçak oldu bana arkadaş Dalgın uykulardan uyanamadım Sitemli sözlere dayanamadım.

Kaynak: http://www.antalyakulturturizm.gov.tr/TR,67461/antalya-turku-sozleri.html adresinden 1 Temmuz 2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 1967    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Kasım 2021 Salı