­ ALİ BABA SÜT PİŞTİ Mİ OYUNU | Kültür Portalı

Ali Baba Süt Pişti Mi Oyunu - Tokat

Oyun

İki grup oluşturulur. Sayıları birden fazladır. İki gruptan birer ebe seçilir. Bunlardan biri Ali Baba olur ve diğerleri sorar; - Ali Baba. - Efendim. - Süt pişti mi? - Gelen geçen kaç kaşık - Bir yarım, bir bütün kaşık - Hangi gelinin düğününü yapıyorsun? Yanındaki adını söyler. Daha sonra iki yuvarlak çizilir. Bu yuvarlaklardan biri “cennet” ve biri “cehennem” halkası olur. Bu durumu yalnız iki ebe bilir, oyuncular bilmez. Ali Baba ile oyuncular el ele tutuşup, oyuncuları daireler içine sokmaya çalışılır. Bu sırada; “Anan da cennet, baban da cennet” “Uç cennete uç, nereye gidersen git” sözleri söylenir. Halkaların dışında oyuncu kalmayınca ebeler durumu açıklarlar. Cennet halkasına girenlere bir şey söylenmez. Diğer halkaya girenlere hep birlikte; “cehennemlik, cehennemlik” diye bağırılır. Oyun devam eder.

Görüntülenme Sayısı : 969    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Aralık 2021 Çarşamba